BÀSQUET LLIGA CATALANA

El Cadí La Seu guanya contra l'Spar Girona (68-55) la seva quarta Lliga Catalana de Bàsquet consecutiva

El Cadí La Seu campió de la Lliga Catalana AON 2024 Femenina /  M.A.CHAZO / @FCBQ.
L'equip urgellenc, campió de la 36a Lliga Catalana Femenina, en la final disputada aquest diumenge a Vic.

El Pavelló Municipal Castell d'en Planes de Vic ha estat l'escenari, per primera vegada a la història, de la 36a edició de la Lliga Nacional Catalana AON 2024 Femenina que, aquest curs, compta amb la presència del Cadí La Seu, l'Spar Girona, el Club Joventut Badalona i el Lima-Horta Barcelonacampió de la Lliga Catalana AON 2024 LF Challenge.

La competició ha estat organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic, juntament amb el suport del Femení Osona, i s'emmarca dins dels actes de Vic com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2024.

L'equip urgellenc, campió de la 36a Lliga Catalana Femenina, en la final disputada aquest diumenge a Vic /  M.A.CHAZO / @FCBQ.

El Cadí La Seu ha revalidat el títol en imposar-se a l'Spar Girona per 68-55 en una final que s'ha decidit en un demolidor tercer quart de les urgellenques, que han sentenciat el duel amb un parcial inapel·lable de 24-3. Quarta Lliga Catalana Femenina consecutiva per al Cadí La Seu, setena en el global, que ha estat liderat per la pivot Bella Murekatete (16 punts, 7 rebots i 19 de valoració), escollida MVP de la Final.

L’equilibri ha marcat l’inici de la final, que ha començat amb intercanvi de cops i sense cap dominador clar. Això s’ha traduït en un ajustat 15-13 al final dels primers 10 minuts. En els primers compassos del segon quart el Cadí La Seu ha obert la primera escletxa en l marcador, aconseguint un màxim avantatge de cinc punts (18-13), però en aquest moment l’Spar Girona ha posat una marxa més i ha capgirat l’escenari sota la batuta d'una inspirada Klara Lundquist (11 punts al descans). Un triple d’Ainhoa López ha obert un parcial de 3-12 que ha posat a les gironines per davant (21-25).

Murekatete i Hristova , màximes anotadores amb 16 i 17 punts M.A.CHAZO / @FCBQ.

Les de Roberto Íñiguez, amb Borislava Hristova (9 punts) acompanyant Lundquist en atac, han arribat a guanyar de set punts (24-31), un avantatge que podria haver estat més ampli de no haver fallat un parell de safates clares sota el cèrcol. El Cadí La Seu ha intentat reaccionar, amb Bella Murekatete (8 punts) i Vanesa Jasa (6) com a màximes encistelladores del primer temps, però sense poder restablir la igualtat (27-33 al descans).

El pas pels vestidors ha revitalitzat el Cadí La Seu. Les d’Isaac Fernández han obert el tercer quart amb un parcial de 8-0 que les ha posat de nou per davant (34-33). La defensa de les urgellenques ha desactivat completament l’atac gironí, que en prop de cinc minuts no ha pogut anotar cap punt. Roberto Íñiguez ha demanat temps mort per aturar la sagnia, però no ho ha aconseguit. Al contrari. El Cadí La Seu, amb una activa Azana Baines (9 punts en aquesta fase), ha seguint ampliant el parcial fins a un inapel·lable 17-0 que ha tornat a obligar el tècnic gironí a aturar el partit (44-33). El parcial ha crescut fins arribar a un increïble 22-0 (49-33), que ha catapultat les urgellenques cap al títol.  Sandra Ygueravide, amb un triple, ha aconseguit l’única cistella de les gironines en un tercer quartque ha estat un malson per a les gironines, que encara han encaixat una darrera cistella de Bella Murekatete. El parcial final del quart, 24-3, ha decidit la final (51-36).

En el darrer quart el Cadí La Seu ha sabut mantenir la renda aconseguida en el seu monòleg del tercer quart per segellar la victòria. Les urgellenques, a més, encara han ampliat el seu avantatge en els primers compassos d’aquest darrer període, arribant a guanyar de 20 punts després d’un triple de Vanesa Jasa (58-38). L'Spar Girona ho han intentat en els minuts finals, però tot i retallar les diferències en cap moment ha pogut qüestionar el domini inqüestionable de les jugadores d'Isaac Fernández en la segona meitat.

Isaac Fernández, entrenador del Cadí La Seu: 'Estem molt contents perquè ens fa molta il·lusió jugar aquesta final i poder-la competir. En línies generals hem fet un bon partit, però evidentment la segona part és molt bona. Aquest tipus de victòria ens ajuda i ens reforça en aquest procés de construcció en el qual ens trobem'.

Roberto Íñiguez, entrenador de l'Spar Girona'Hem estat un equip, després del descans, sense energia, sense focus, sense rebot, ens hem diluït i col·lapsat. Hem de trobar ara les raons perquè no ens pot passar el que ha succeït en el partit d'avui. Ens cal tenir molta més personalitat i fer-ho molt millor, és responsabilitat de tothom'.