GASTRONOMIA

Èxit del maridatge de vins amb formatges, a càrrec de Conxita i Queviures i Cal Serni, a l'Espai Ermengol

Maridatge de vins amb formatges, a càrrec de Conxita i Queviures i Cal Serni de Calvinyà / @EspaiErmengol
L'activitat formava part de la 13a edició del cicle Parlem de Formatge

L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell va acollir el passat divendres, amb èxit de participació, el tast comentat de maridatge de vins amb formatges, a càrrec de Conxita i Queviures i Cal Serni de Calvinyà. L'activitat formava part del cicle 'Parlem de Formatge'.

13a edició del cicle Parlem de Formatge

El Parlem de Formatge 2024, es va iniciar el passat 29 d’agost, amb el taller “Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa” que va tenir lloc a l’Espai Ermengol, a càrrec d’Aleix Solé. 

Maridatge de vins amb formatges, a càrrec de Conxita i Queviures i Cal Serni de Calvinyà / @EspaiErmengol

El 5 d’octubre es celebrarà una de les activitats ja consolidades en aquest cicle, el tast comentat dels guanyadors de la fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2023, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene

El dissabte 9 de novembre, es realitzarà el conta conte “Històries d’un palau ple de formatges” a càrrec de Blai Senabre, a la Biblioteca Sant Agustí, a les 12h. Aquesta és l’única activitat gratuïta que no necessitarà inscripció prèvia.

Maridatge de vins amb formatges, a càrrec de Conxita i Queviures i Cal Serni de Calvinyà / @EspaiErmengol

L’últim taller, “Elabora els teus iogurts i mató a casa!”, es celebrarà el dissabte 16 de novembre a les 17h, a l’Espai Ermengol. L’activitat, organitzada per demanda popular, estarà a càrrec de Isabel Guasch de Làctics L’Esquella. El seu cost serà de 10€.

La ruta del formatge

“La ruta del formatge” es tracta d’una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del nostre territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca. 

Maridatge de vins amb formatges, a càrrec de Conxita i Queviures i Cal Serni de Calvinyà / @EspaiErmengol

Les visites guiades tindran lloc el dissabte 14 de setembre, a les 18h, i el dissabte 7 de desembre, a les 17h. Les dues tenen un cost de 4’50€ per persona.

Inscripció prèvia

Cal recordar que per a participar en totes les activitats, menys al conta contes “Històries d’un palau ple de formatges”, caldrà inscriure’s prèviament.

Les inscripcions per a totes les activitats estan ja obertes a https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/.