El Ventador, Ca l’Amador, l'Hotel Pessets i l'Escola d’Hostaleria del Pallars participen a la campanya 'Aprofitem els aliments'
Els Gastrorecups passen de 18 a 50 restaurants participants de tot Catalunya, que oferiran menús elaborats a partir d’aliments recuperats
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació impulsa un any més la campanya de sensibilització "Aprofitem els aliments" amb la participació de més de 50 restaurants, entre els quals s'hi compten els pirinencs: El Ventador (Barruera), Ca l’Amador (Josa del Cadí), l'Hotel Pessets (Sort) i l'Escola d’Hostaleria del Pallars (Sort).
La campanya, que pretén conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i donar valor als aliments a través d’accions i activitats participatives, s’ha iniciat amb el primer Gastrorecup que ha tingut lloc al restaurant Normal dels germans Roca a Girona. La campanya, que finalitzarà el 5 d’octubre, comptarà amb accions a tot Catalunya com la tradicional Marató d’Espigolades o el Gran Dinar d’Aprofitament.
El Gastrorecup, que l’any passat va comptar amb 18 establiments adherits, oferirà enguany més de 50 restaurants catalans que elaboraran menús específics a partir només d’aliments recuperats. És a dir, es faran a partir de productes que estan en perfectes condicions per al consum humà però que s’han descartat al llarg de la cadena alimentària. Els Gastrorecups es faran amb la col·laboració i participació d’empreses agroalimentàries, que seran els principals proveïdors d’aquests àpats d’aprofitament, conjuntament amb els proveïdors locals dels diferents restaurants del territori.
Tots els Gastrorecup es poden reservar des del 13 de setembre a través de la pàgina oficial www.gastrorecup.cat.