L'esperit olímpic

Cada quatre anys, des que tinc ús de raó, com a amant de l’esport, m’emociono amb els Jocs Olímpics per tot el que comporta. Els seus valors són amistat, respecte i excel·lència. Resumeixen molt bé el que l’esport significa.

Cada quatre anys tinc una enveja sana quan veig molts esports de tot tipus competint en les seves modalitats. Esportistes de tot el món units durant unes setmanes per les olimpíades. Sols cal fixar-se amb les seves cares per esbrinar la seva gran felicitat per poder estar allí.

Cada quatre anys sento una amarga tristor quan veig que el meu esport, l’hoquei patins, no pot ser present en aquest gran esdeveniment esportiu. Els inicis del nostre esport van ser al segle XIX. A Barcelona 92 vam ser esport d’exhibició gràcies a Joan Antoni Samaranch (jugador d’hoquei patins). Malauradament a ple segle XXI no estem reconeguts per poder participar-hi.

Cada quatre anys sento una amarga tristor quan veig que el meu esport, l’hoquei patins, no pot ser present en aquest gran esdeveniment esportiu. Els inicis del nostre esport van ser al segle XIX. A Barcelona 92 vam ser esport d’exhibició gràcies a Joan Antoni Samaranch (jugador d’hoquei patins). Malauradament a ple segle XXI no estem reconeguts per poder participar-hi

Senyors dirigents del COI, desconec els motius o normatives que apliquen per poder ser esport olímpic, però avui tot és possible de canviar i millorar. Apliquin els seus valors per tots els esports, sense discriminar i, en un futur immediat, que no tinguem que quedar-nos sense saber que respondre quan un nen/a del nostre esport ens pregunti perquè no poden anar als Jocs Olímpics.

Enric Duch, president del Finques Prats Lleida