ALIMENTACIÓ

Alimentació i salut centra el col·loqui de la cinquena edició del cicle “Debats sobre la medicina actual”

imatge correspon al debat organitzat l'agost de 2022 / Ajuntament de Llívia / J.P.V.
La jornada comptarà amb la participació de la Pôle Pédiatrique de Cerdagne, la Fundació Hospital de Puigcerdà i el cuiner i dietista, Jordi Tomàs

El Museu de Llívia organitza, per cinquena vegada, el cicle “Debats sobre la medicina actual” que es durà a terme el pròxim dimecres, 14 d’agost, a les 19.00 hores, a la sala d’actes del museu. En aquesta ocasió, la jornada centra el col·loqui en l’alimentació i la salut, una temàtica molt vigent i actual en un moment que la informació al voltant dels aliments -i en molts casos la desinformació-, sobresurt especialment a les plataformes i a les xarxes socials.

 imatge correspon al debat organitzat l'agost de 2022 / Ajuntament de Llívia / J.P.V.

Al web Canal Salut de la Generalitat de Catalunya destaca que l’alimentació “és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l’energia que permeten cobrir la demanda de l’organisme”. Defineix l’alimentació saludable com “aquella que és satisfactòria, suficient, completa, equilibrada, harmònica, segura, adaptada a cada persona i a l’entorn, sostenible i assequible”.

En el debat organitzat pel museu intervindran la nutricionista Núria Aragüés, de la Fundació Hospital de Puigcerdà; la doctora Carmen Díaz, metgessa de família del Pôle Pédiatrique de Cerdanya, a Oceja –especialitzada en nutrició i obesitat–, i el cuiner i dietista, Jordi Tomàs. L’acte serà presentat pel director del Museu de Llívia, Gerard Cunill i moderat pel periodista, Miquel Spa.