ALIMENTACIÓ

Alimentació i salut centra el col·loqui de la cinquena edició del cicle “Debats sobre la medicina actual”

La jornada comptarà amb la participació de la Pôle Pédiatrique de Cerdagne, la Fundació Hospital de Puigcerdà i el cuiner i dietista, Jordi Tomàs
Llívia debat 2022
photo_camera imatge correspon al debat organitzat l'agost de 2022 / Ajuntament de Llívia / J.P.V.

El Museu de Llívia organitza, per cinquena vegada, el cicle “Debats sobre la medicina actual” que es durà a terme el pròxim dimecres, 14 d’agost, a les 19.00 hores, a la sala d’actes del museu. En aquesta ocasió, la jornada centra el col·loqui en l’alimentació i la salut, una temàtica molt vigent i actual en un moment que la informació al voltant dels aliments -i en molts casos la desinformació-, sobresurt especialment a les plataformes i a les xarxes socials.

Llívia debat 2022
 imatge correspon al debat organitzat l'agost de 2022 / Ajuntament de Llívia / J.P.V.

Al web Canal Salut de la Generalitat de Catalunya destaca que l’alimentació “és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l’energia que permeten cobrir la demanda de l’organisme”. Defineix l’alimentació saludable com “aquella que és satisfactòria, suficient, completa, equilibrada, harmònica, segura, adaptada a cada persona i a l’entorn, sostenible i assequible”.

En el debat organitzat pel museu intervindran la nutricionista Núria Aragüés, de la Fundació Hospital de Puigcerdà; la doctora Carmen Díaz, metgessa de família del Pôle Pédiatrique de Cerdanya, a Oceja –especialitzada en nutrició i obesitat–, i el cuiner i dietista, Jordi Tomàs. L’acte serà presentat pel director del Museu de Llívia, Gerard Cunill i moderat pel periodista, Miquel Spa.