GASTRONOMIA

Èxit de participació en el tast de patés maridats amb vins francesos a Cal Serni de Calbinyà

L'activitat gastronòmica ha comptat amb la col·laboració de l'establiment urgellenc, Conxita Vi i Queviures
IMG-20240913-WA0011
photo_camera Èxit de participació en el tast de patés maridats amb vins francesos a Cal Serni de Calbinyà / Josep Maria Troguet

Aquest dijous ha tingut lloc a Cal Serni de Calbinyà, en el municipi de les Valls de Valira, un tast de patés maridats amb vins francesos, un acte gastronòmic d'alt nivell que ha comptat amb la col·laboració de l'establiment urgellenc Conxita Vi i Queviures.

L'activitat ha estat un èxit de participació i els assistents han pogut degustar el producte elaborat artesanalment pel Josep Maria Troguet.

IMG-20240913-WA0009
Èxit de participació en el tast de patés maridats amb vins francesos a Cal Serni de Calbinyà / Josep Maria Troguet

Per als amants de la gastronomia, el tast de patés és una experiència única on es poden degustar diferents tipus de patés i aprendre sobre la seva història i elaboració. Es poden maridar amb diferents vins seleccionats per potenciar-ne el sabor i la textura.

IMG-20240913-WA0006 (1)
Tast de patés maridats amb vins francesos a Cal Serni de Calbinyà / Josep Maria Troguet

Cal Serni

Cal Serni és una casa de pagès construïda el segle XV. És una de les úniques cases-museu habitades de Catalunya, on s'hi elabora més del 80% del que es consumeix en la mateixa casa.

Josep Maria Troguet confitures 2
Josep Maria Troguet a la botiga de Cal Serni de Calbinyà / Feliu Sirvent

Tot el que elaboren a cal Serni, ho fan de manera artesanal i mimant els detalls per oferir la millor experiència als hostes i visitants. Apliquen gastronomies de quilòmetre mil·limetrat, on tots els productes que es serveixen, s'abasteixen del mateix territori.

L'hort i la granja

La proximitat de l'hort i de la granja de cal Serni facilita uns productes autèntics amb sabors i textures diferents difícils de trobar en un altre lloc. El fet que ells mateixos elaborin els formatges de quallada làctica i enzimàtica frescos i de maduració, d'ovella, cabra i vaca és un plaer per al paladar. També elaboren els seus propis embotits i realitzen la curació dels pernils d'ànec, gall dindi i porc així com els patés i foies d'oca, ànec i porc.

Degustació de formatges a l'Espai Ermengol

El divendres 20 de setembre, a les 20h, a l’Espai Ermengol de la Seu d'Urgell, tindrà lloc un taller de presentació, degustació i maridatge de vins catalans amb formatges. El taller, que té un cost de 15€, anirà a càrrec de Vins i Queviures Conxita i de Josep Maria Troguet, de Cal Serni de Calbinyà.