GASTRONOMIA

Tot a punt per celebrar la tercera edició del Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur

Arrencarà el dijous 19 de setembre amb una demostració de cuina amb tast a càrrec de l’Escola d’Hosteleria del Pallars.
Vianda Nit_barbarachalamanch_fotografa
photo_camera Una edició anterior del Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur / Bàrbara Chalamanch fotografia

Tot a punt, a la Pobla de Segur, per celebrar la tercera edició del Festival Gastronòmic Vianda. Una festivitat que no para de créixer i incorpora aquest any un tercer dia. Arrencarà el dijous 19 de setembre amb una demostració de cuina amb tast a càrrec de l’Escola d’Hosteleria del Pallars. Els aprenents a cuiners i cuineres proposaran una recepta que combini les diferents varitetats de tomata recuperada pel projecte “Llavors d’oportunitats” d’Alba Jussà amb la pasta que elabora Iban Campos a Formatge de Pallars. Aquest és un acte gratuït però en el que cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

Divendres, l’Atelier La Santolina proposa preparar-te tu mateix els plats i olles per a menjar i cuinar la vianda. Ho farà treballant la ceràmica amb una activitat de modelatge i una de torn. Les inscripcions es poden fer a través d’instagram al compte @la_santolina_atelier.

Cartell-Vianda2024-724x1024

Dissabte arriba el plat fort del Festival. La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha preparat un programa d’activitats que gira al voltant del producte local i, especialment, la carn de vedella i l’hamburguesa, i que les marida amb altres activitats com una obra de teatre (Antipasti, de la companyia Teatre al Detall), diferents actuacions musicals (Ivette The Groov’&Sounds) i una demostració culinària de la mà de Maria Nicolau, cuinera col·laboradora de programes de televisió i ràdio i autora dels llibres Cuina o barbàrie! Cremo!

A les 20h tornarà a obrir l’Espai Brasa, on els productors carnis de la Pobla vendran les hamburgueses que han elaborat per a l’ocasió. El públic assistent les comprarà crues i les cuinarà directament a la brasa. Aquest any, a banda d’acompanyar l’hamburguesa amb formatge ecològic de cabra, el públic podrà sumar-hi hortalisses del projecte “Llavors d’oportunitats” d’Alba Jussà. Un any més, les opcions del dinar inclouran plats vegans i per al sopar hi haurà hamburgueses veganes i pans sense gluten.

El Festival Gastronòmic Vianda, s’inclou dins del cicle CordeVi, i compta amb la col·laboració del programa Al Teu Gust, aliments al Pallars; el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Institut per al Desenvolpament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Lleida.