GASTRONOMIA

Maria Nicolau, cuinera convidada a la 3a edició del Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està cuinant la 3a edició del Festival Gastronòmic Vianda, que se celebrarà del 19 al 21 de setembre. 
Maria Nicolau cuinera
photo_camera Maria Nicolau, cuinera convidada a la 3a edició del Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur /

L’Ajuntament de la Pobla de Segur està cuinant la tercera edició del Festival Gastronòmic Vianda, que enguany se celebrarà del 19 al 21 de setembre. La Serradora i els seus voltants tornaran a ser l’escenari d’aquesta proposta centrada en la gastronomia pallaresa i el producte local i que ve maridada amb les millors propostes musicals del territori.

Maria Nicolau cuinera
Maria Nicolau, cuinera convidada a la 3a edició del Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur / 

En l’edició d’aquest any, la cuinera convidada serà Maria Nicolau. El dissabte 21, a partir de les 18h, farà una demostració de cuina per ensenyar com acompanyar la carn amb una salsa genuïnament catalana per contrarestar quètchups i mayoneses. Nicolau estava al capdavant del restaurant el Ferrer del Tall, a Vilanova de Sau, i actualment col·labora en premsa i programes de televisió i de ràdio. A més, ha escrit Cuina o barbàrie! Cremo!.

Maria Nicolau es defineix com a cuinera d'ofici i vocació. Amb més de vint-i-cinc anys a la seva esquena treballant en nombrosos restaurants -l'últim va ser El Ferrer de Tall-, col·labora habitualment en mitjans de comunicació. Autora del llibre ‘Cuina o Barbàrie’.

Nicolau insta recuperar el sentit  de l’acte més primogènit de la vida: alimentar-nos; i  reivindica que cuinar no és només seguir les instruccions d’una recepta o sotmetre’s a una llista d’ingredients, sinó que és arriscar, improvisar i atrevir-se, “en defintiva, a ser lliures”.