RECERCA

MónNatura Pirineus acollirà les III Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Tindran lloc entre el 4 i el 6 de setembre i esdevenen un espai de trobada clau per científics, gestors i entitats locals.
MónNatura Pirineus
photo_camera MónNatura Pirineus, a Planes de Son, acollirà les III Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu / @maneltahull

El Parc Natural de l'Alt Pirineu acull les III Jornades de Recerca per fomentar la investigació i millorar la gestió del territori. Les jornades tindran lloc a les instal·lacions de MónNatura Pirineus, a Planes de Son (Pallars Sobirà), entre el 4 i el 6 de setembre i esdevenen un espai de trobada clau per científics, gestors i entitats locals.

L'objectiu de les jornades és divulgar el coneixement científic que es genera al Parc Natural de l'Alt Pirineu en l'àmbit de les ciències de la vida, ciències de la Terra o ciències socials i humanes.

Jornades recerca PNAP

Amb més de 60 ponents, les III Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu combinen divulgació científica a Mon Natura Pirineus amb visita a la Vall de Bonabé, impulsant la col·laboració per conservar l'ecosistema i l'ecosociologia úniques de l'Alt Pirineu.

Recerca durant més de 20 anys

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, declarat el 2003, és l’espai natural protegit més extens de Catalunya, amb una superfície de gairebé 80.000 ha. En aquests 21 anys d’existència del Parc Natural de l’Alt Pirineu, han estat nombrosos els grups de recerca que hi han dut a terme investigacions diverses en el seu àmbit d’influència, com ara el Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) i el Grup d'Arqueologia d'Alta Muntanya (GAAM) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així, han publicat nombrosos articles de referència i han divulgat la recerca a través d’onze cursos realitzats al Centre d’Art i Natura de Farrera, coorganitzats amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

PNAP4
Autor: Òscar Rodbag (@rodbagphoto) / Arxiu del Parc Natural de l'Alt Pirineu

També són rellevants els projectes europeus que s’hi desenvolupen, com ara el LIFE LimnoPirineus, dedicat a la conservació d’espècies i hàbitats aquàtics de l’alta muntanya dels Pirineus. En el marc d’aquest projecte, es fan accions de recerca, conservació i divulgació al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de l’Alt Pirineu i a l’Estanho de Vilac, a la Vall d’Aran.